Program

Dívčí válka

 

DÍVČÍ VÁLKA 
František Ringo Čech 
Nejhranější a nejnavštěvovanější divadelní komedie všech dob! 

Dívčí válka je nejoblíbenější divadelní komedií. Za posledních jedenáct let od obnovené premiéry v roce 1998 do současnosti bylo odehráno téměř 860 repríz, které shlédlo více než 400 tisíc diváků. K nesmírné popularitě této hry přispívá nejen nadčasové téma hry (věčné spory mezi muži a ženami), které autor zpracoval s humorem sobě vlastním, ale i hvězdné herecké obsazení. Divadlo, které zajíždí za svými diváky do všech koutů republiky, rozesmává své diváky nejen mistrnou satirou, ale i skvělým konverzačním humorem. Jiráskovy Staré pověsti české zná každý z nás. Ovšem ne všechno, co Jirásek napsal, musí být pravda! 

Slovo autora:
Dívčí válku jsem psal – tak říkajíc – českému národu „na míru“, jde především o jemu blízký styl humoru a oblasti, kterých se dotýká (erotika, politika). Navíc jde o odpočinkový žánr, v jehož rámci přinášíme hodokvas těch nejkrásnějších žen, kterými naše zubožená vlast disponuje. Já vždy s trochou nadsázky říkám – tak bůh vynahrazuje svým milým Čechům neúspěchy v tržní ekonomice. O úspěchu Dívčí války svědčí naplněné sály po celé naší republice“. 

 

kalendář

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

rezervace

Kulturní dům Dolní Benešov
je zde pro Vás

Kulturní dům je příspěvkovou organizací města Dolní Benešov.
V regionu patří k objektům s největší kapacitou, s kvalitní vybaveností a výhodnou lokací. V KD je možno konat kulturní, společenské, vzdělávací akce v různém rozsahu. K dispozici je velký sál s kapacitou 420 osob. Jeviště odpovídá vybavením požadavkům zájezdových divadel, koncertů velkých hudebních těles. K dispozici je dále přísálí s kapacitou cca 80 míst a barem pro oslavy, školení, projekce atd.

benesovdolbendkudyznudyinformuji

Všechna práva vyhrazena, Copyright kddb.cz - Kulturní dům Dolní Benešov
Tvorba webových stránek: Poradnyweb.cz